Trupi i çmuar

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Ky trup i çmuar njeriu- Xhe Congkapa (1367-1419)

 

 

Trupi i njeriut, në paqe me veten e vetë,

është më i çmuar se stolia më e rrallë.

Duaje fort trupin tënd,

është i yti vetëm kësaj radhe.

 

Forma e njeriut është e fituar me vështirësi,

është e lehtë për të humbur.

Të gjitha gjërat tokësore janë afatshkurtër,

si vetëtima në qiell.

 

Këtë jetë duhet ta dish,

si një spërkatje të vogël shiu;

Një diçka të bukur që zhduket,

ashtu siç vjen në jetë.

 

Prandaj risill në mëndje,

frymëzimin dhe aspiratat e tua.

Vendos të përdorësh çdo ditë dhe natë

për ti realizuar ato.

 

...amenduar nga Viveka 2015