Oda e Miqve

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Oda e Miqve - Rumi

 

 

Kjo të qënurit njeri është një odë për miq.

Çdo mëngjes një ardhje e re.

 

Një lumturi, një depresion, një dashakeqësi,

një vëmëndje momentare vjen si një vizitor i papritur.

 

Mirëpriti dhe argëtoji të gjithë!

Edhe nëse janë një turmë hidhërimesh,

që në një mënyrë të dhunëshme ta lënë shtëpinë bosh pa mobilje,

prapëseprapë, trajto çdo mik me nder.

Ai mund të jetë duke hapur vënd për një kënaqësi të re.

 

Mendimin e errët, turpin, keqdashjen,

priti tek dera duke qeshur, dhe ftoi brënda.

 

Tregohu mirënjohes për këdo që vjen,

sepse secili është dërguar si udhërrëfyes nga përtej.