Heshtja

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Heshtja - Rabin Gabriel Cousens

 

 

Heshtja nuk flet, por është mbrapa çdo mendimi, fjale, dhe veprimi.

Nuk mund të etiketohet, të futet në shishe, apo të komercializohet.

Është falas,

dhe është dera e lirisë.

Dhe mëndja,

pa pasur rëndësi se sa shumë përpiqet,

nuk mund të hyjë tek dera.

Lëre vartësinë tënde ndaj mëndjes.

Lëre lakuriq pa rrobat e mendimeve të saj,

dhe ti ke për të kërcyer lakuriq, vetëm, rrezatues dhe i lirë.

Eja bashkohu në kërcimin ekstatik të heshtjes

në Asgjënë çliruese.

Nuk ke asgjë për të humbur

përveç mëndjes tënde

dhe iluzionit se e Vërteta gjendet në mëndje.