Dera

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

Dera - Miroslav Holub

 

Shko hape derën.

Ndoshta jashtë ndodhet

një pemë, apo një pyll,

një kopësht,

apo një qytet magjik.

 

Shko hape derën.

Ndoshta një qen po kërkon ushqim.

Ndoshta do të shohësh një fytyrë,

ose një sy,

apo imazhin,

e një pamjeje.

 

Shko hape derën.

Nëse ka mjegull,

do të kthjellohet.

 

Shko hape derën.

Edhe nëse ndodhet veçse

errësira duke punuar shtruar,

edhe nëse ndodhet veçse

era e zbrazët,

edhe nëse

asgjë

nuk ndodhet,

shko hape derën.

 

Të paktën

do të ndodhet

një skicë.