Dashuri mbas...

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Dashuri Mbas Dashurie - Derek Walcott

 

 

Do të vijë koha

kur, me ngazëllim

ju do të përshëndesni veten tuaj që do jetë duke mbërritur

në derën tuaj, në pasqyrën tuaj

dhe secili do të buzëqeshë me pritjen e tjetrit,

 

dhe do thojë, uluni këtu. Hani.

Ju do ta doni përsëri të huajin që ishte vetja juaj.

Jepni verë. Jepni bukë. Jepjani mbrapa zemrën tuaj

vetvetes, të huajit që ju ka dashur

 

të gjithë jetën tuaj, të cilin ju e injoruat

për një tjetër, që ju njeh nga zemra (përmendësh).

Nxirrni jashtë letrat e dashurisë nga rafti i librave,

 

fotografitë, shënimet e dëshpëruara,

zhvisheni imazhin tuaj nga pasqyra.

Uluni. Bëni gosti me jetën tuaj.