Bari

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Bari - Vincenzo Constantino

 

 

Egziston ai (ajo) që pi dhe mburret

me dehjen e vet.

Egziston ai që dehet dhe turpërohet

nga ndjenjat e veta.

Egziston ai që e vëzhgon të gjithë këtë

dhe e duron vetëm duke pirë.

Një gotë është një armë vdekjeprurëse

kur e mbështet

afër zemrës.

Jeta duhet të korrigjohet, duhet të korrigjohet...

është kaq e vështirë ta pish shqeto.

Bari nuk të dhuron kujtime

por kujtimet të çojnë gjithnjë

tek bari.