Çfarë është

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Çfarë është - Erich Fried

 

 

Është çmenduri

thotë arsyeja

Është ajo që është

thotë dashuria

 

Është hidhërim

thotë kujdesi

Nuk është asgjë tjetër veç dhimbjes

thotë firka

Nuk ka të ardhme

thotë mprehtësia

Është ajo që është

thotë dashuria

 

Është qesharake

thotë krenaria

Është budallallik

thotë kujdesi

Është e pamundur

thotë përvoja

Është ajo që është

thotë dashuria.