Puxha e Shtatëfishtë

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Puxha e Shtatëfishtë

 

 

.......

 

 

 

VII.

 

Transferimi i Meritave dhe Vetëdorëzimi i Vetes

 

E gjithë merita e fituar

Prej meje duke vepruar kështu

Le të shkojë tek lehtësimi i vuajtjes së të gjitha qënieve (të gjalla).

Personaliteti im përgjatë ekzistencave të mia,

pasuritë e mia,

dhe meritat e mia në të treja mënyrat,

Unë i dorëzoj pa pasur merak për veten time

Për të mirën e të gjitha qënieve.

 

Ashtu si toka dhe elementet e tjera

Janë të dobishme në shumë mënyra

Për qëniet e panumërta

që banojnë hapësirë të pafund;

Ashtu le të bëhem edhe unë

që të mirëmbaj të gjitha qëniet

të ndodhura anembanë hapësirës,

Për aq kohë sa të gjithë nuk kanë arritur

Për Paqe.