Sutrat

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Ç'farë janë Sutrat?

 

 

Emri Sutra (Sanskrit për "fije") në Budizëm fillimisht është dhënë vetëm për predikimet e Budës historik. Sutrat u recituan nga kujtesa e dishepullit të Budës, Ananda, në Këshillin e parë budist. Nga kujtesa e Anandës, ato janë mbledhur në pjesën e Tripitaka të quajtur Sutra - Pitaka.