E Keqja

BudizmiShqip

Meditimi dhe mënyra e jetesës Budiste

 Artist: Aloka, used with permission by the owners: Padmaloka Retreat Centre, all rights reserved

 

Udha e së Vërtetës

 

DARMAPADA

 

IX

 

E Keqja

 

1

 

  1. Bëhu i shpejtë për të bërë çfarë është (moralisht) e bukur.

Përmbaje mëndjen ndaj së keqes.

Atij që është i ngadaltë në të bërin mirë,

mëndja e tij kënaqet në të keqe.

 

2

 

  1. Në qoftë se një njeri bën keq (një herë),

mos e lë ta bëj atë zakon;

mos e lë ta vërë zëmrën në të.

E dhimbshme është përmbledhja e së keqes.

 

3

 

  1. Në qoftë se një njeri bën mirë (një herë),

lëre ta bëj zakon atë;

lëre ta vërë zëmrën në të.

E lumtur është përmbledhja e së mirës.

 

4

 

  1. ...